Cava

El Cava és un vi escumós produït segons el mètode tradicional, majoritàriament a Catalunya, però també en alguna altra zona d’Espanya.

El mètode tradicional és el “champenoise” adaptat a les varietats del Penedès o de les zones a on es produeix. Un cop elaborats els vins base, es fa el cupatge adequat, i es comença el mètode tradicional amb el tiratge, que és una mescla de vi blanc, de sucre i de llevats que al fermentar produiran el diòxid de carboni i l’aroma característic. Les ampolles es deixen en repòs com a mínim durant 9 mesos. Després es fa el degollament, s’afegeix el licor d’expedició i finalment es col·loca el característic tap de suro.

El tipus de Cava es distingeix segons la quantitat de sucre: Brut Nature (de 0 a 3 gr), Extra Brut (fins a 6 gr), Brut (fins a 12 gr), Extra Sec (12- 17 gr), Sec (17-35gr), Semisec (33-50gr) i dolç (més de 50 gr).

Mostra 1–9 de 27 resultats