Brous, cremes i purés

Els brous, les cremes i els purés, són productes líquids de diferent consistència que s’han preparat a partir de carns, peixos o vegetals, els quals serveixen com aliment en si mateixos, o per preparar  menjars més elaborats.

El brou és l’aigua en que s’ha cuit algun aliment. La diferencia entre cremes i purés és simplement que les primeres són més suaus, menys consistents que els segons.

La crema és una família de preparacions amb una consistència cremosa que pot fer referència tant a plats dolços com salats.

Les cremes dolces s’elaboren a partir de llet i ous, i són espessides amb calor, però per agafar més consistència s’afegeix farina, maicena o gelatina.

Les cremes salades tenen una base que consisteix en una beixamel, un brou, o un fumet de peix, barrejada amb verdures triturades i enriquida a vegades amb crema de llet o nata.

Un puré és una recepta de cuina preparada a partir de llegums, verdures , fruites, o carn, o peix fins a obtenir una pasta fina homogènia i espessa.